Kadıköy merkeze kadar gelmiyecek asıl gelmesi gereken yere yapılmadı. Acaba aradaki ulaşım nasıl sağlanacak. Biraz güdük bir proje gibi geldi bana. Ayrıca artık şu karşıya geçişte çift bilet safsatasını da kaldırsalar diyorum. 3 lira köprü parası 2 bilette alınıyor, neden hala çift bilet. Son olarak Avcılar 'dan binip tek biletle Kadıköy 'e geçilmiycek heralde, eziyet noktası nerede olacak. Nerede aktarma istasyonu yapacaklar merak ediyorum.
Tersine kimse memnun değil herkes şikayetçi. Ayrıca aktarmalar ve yoğunluktan dolayı kimse arabasını bırakıp bu sisteme geçmedi. Geriye 2 şeride indirilmiş, insan hayatını tehdit eden yollar kaldı. Güdük kalmış bir proje, sırf seçime yetişsin diye insanlara eziyet ettiler. Metrobüs var ve hala trafik var. Değişen hiçbirşey yok.
Bu istanbulların yıllardır dile getirdiği proje ama böyle değildi. Her durağın altında en az 3 bin kişilik otopark olması gerekiyordu. Ayrıca insanları otobanların ortasında bırakan bir proje değil ayrı ayrı hatlar şeklinde olup güzergahlara uğrayan bir projeydi. Ayrıca bu metrobüs de değil yıllar önce taksim - mecidiyeköy arasındaki gibi otobüslere ayrılmış yol. Metrobüs veya tramvay olsa daha az yer kaplayan ve göze hoş gelen bir görünüm sergilerdi. Şimdi ise yolların ortasında çirkin bir görüntü sergiliyor. Binmeyen insanlarda güzel bişey zannediyolar. Siz onu otobüsleri kaldırılmış, dakkalarca yol yürüyen insanlara sorun.
« Son Düzenleme: Mart 06, 2009, 06:45:17 ÖS Gönderen: hakyil »