Arkadaşlar Türk Telekom'dan gelen telefon faturası içinde bu bilgilerle ilgili bir kağıt koymuşlar ben okudum bilinçlendim. Sizler içinde forumumuza yazdım. Sizlerde okuyun mutlaka bir gün işinize yarar.
Paranın ön yüzünde farklı yerlerde kabartma baskı vardır ve dokunulduğunda hissedilir.
Para yatay konumda ve göz hizasında bakıldığında Atatürk resminin sağ alt köşesindeki yedigen şeklin içinde küpür değeri görülür.
Para tasarımıyla uyumlu çeşitli motiflerden oluşur. Paraya farklı açılardan bakıldığında bu motifler renkli ve parlak yansımalar verir. Dikdörtgen şekil içindeki ''TL'' harfleri küpür değerine dönüşür.
Para farklı açılardan bakıldığında altın sarısına dönüşür. Üzerinde küpür değeri ve ''TL'' harfleri bulunur.
Kağıda gömülü olarak emniyet şeridi yer alır. Üzerinde küpür değeri ile ''TL'' harfleri bulunur. Para ışığa tutulduğunda her iki yüzden de kesintisiz bir hat şeklinde görülür.
Paraların ön yüzünde bulunan Atatürk resminin küçüğü ile küpür değerini gösteren sayıdan oluşur. Para ışığa tutulduğunda her iki yüzden de görülür.
Kaynak:Türk Telekom