Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Åžifre:
  Teknik Cati > MİKROFON SİZDE (Lütfen Saygı ve Sevgi Kavramlarını Unutmayalım) > Bilinçlenelim Bilinçlendirelim (Moderatör: Yesilgozos) > Türk Lirasında (TL) Sahte Paralara Dikkat! Okumadan Geçmeyin

Su an bu konuyu goruntuleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk Lirasında (TL) Sahte Paralara Dikkat! Okumadan Geçmeyin  (Okunma Sayısı 2180 defa)
Ocak 20, 2009, 01:48:27 ÖS
Uye Bilgileri Yesilgozos
Admin
Master Üye

Nufus Cinsiyet: Bayan
Konum Nerden:
Giris Kayit tarihi Ocak 06, 2009, 12:00:00 ÖÖ
Toplam Ileti Mesaj Sayısı: 8748
Rap Gucu Rep Gücü 7
Irtibat
« :»

ArkadaÅŸlar Türk Telekom'dan gelen telefon faturası içinde  bu bilgilerle ilgili bir kağıt koymuÅŸlar ben okudum bilinçlendim. Sizler içinde forumumuza yazdım. Sizlerde okuyun mutlaka bir gün iÅŸinize yarar.

Paranın ön yüzünde farklı yerlerde kabartma baskı vardır ve dokunulduğunda hissedilir.

Para yatay konumda ve göz hizasında bakıldığında Atatürk resminin sağ alt köşesindeki yedigen şeklin içinde küpür değeri görülür.

Para tasarımıyla uyumlu çeşitli motiflerden oluşur. Paraya farklı açılardan bakıldığında bu motifler renkli ve parlak yansımalar verir. Dikdörtgen şekil içindeki ''TL'' harfleri küpür değerine dönüşür.

Para farklı açılardan bakıldığında altın sarısına dönüşür. Üzerinde küpür değeri ve ''TL'' harfleri bulunur.

Kağıda gömülü olarak emniyet şeridi yer alır. Üzerinde küpür değeri ile ''TL'' harfleri bulunur. Para ışığa tutulduğunda her iki yüzden de kesintisiz bir hat şeklinde görülür.

Paraların ön yüzünde bulunan Atatürk resminin küçüğü ile küpür değerini gösteren sayıdan oluşur. Para ışığa tutulduğunda her iki yüzden de görülür.

Kaynak:Türk Telekom
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2009, 01:50:41 ÖS Gönderen: Yesilgozos » Logged

Ne Mutlu Türküm ve Müslümanım Diyene!..
Sponsor BaglantI

Ocak 20, 2009, 03:05:17 ÖS
Uye Bilgileri MdX
Global Moderator
Master Üye

Nufus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden:
Giris Kayit tarihi Ocak 13, 2009, 03:03:04 ÖS
Toplam Ileti Mesaj Sayısı: 8849
G!ZEML! !

Rap Gucu Rep Gücü 4
Irtibat
« Yanıtla #1 :»

yeni paraların birçoğunu görme fırsatım oldu ve çok beğendim eski paralarını andırıyo.bir para koleksiyoncusu olarak gerçekten çok beğendim fakat Bu yeni paralarında sahtesini kesin piyasaya sürerler

BeLKiDe HeR$eY MdX iLe Ba$LaDı
Ağustos 07, 2009, 05:25:30 ÖS
Uye Bilgileri paÅŸa92
Global Moderator
Yeni Üye
Nufus Cinsiyet: Bay
Konum Nerden:
Giris Kayit tarihi Ocak 22, 2009, 12:00:00 ÖÖ
Toplam Ileti Mesaj Sayısı: 17
Rap Gucu Rep Gücü 0
Irtibat
« Yanıtla #2 :»

Önemli olan onu devletin sağlaması.
Sayfa: [1]
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediÄŸiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 2.57 Saniyede 19 Sorgu ile OluÅŸturuldu

Teknik Cati